TRABZON / ÇARŞIBAŞI - Çarşıbaşı Ortaokulu

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER

Eğitimde İyi Örnek, çocukların iyi olma haline ve öğrenmesine katkı sunan; geliştirildiği öğrenme ortamında, yeni ve yaratıcı, kişisel ya da akademik gelişimine katkı yapan, bilgi, beceri ya da davranış kazandıran çalışmadır. Eğitimde İyi Örnekler, yaygın olarak eğitime dair gözlemlenen bir soruna çözüm getirir ve bu çözüm uygulandıktan sonra değişim/dönüşüm yaratır. Eğitimde iyi örnekler; mantıksal çerçeveye oturtulmuş, bilimsel temelleri olan ve etik kurallara uyan, katılımcılığı önemseyen, etkisi izlenebilir ve yenilikçi olmalıdır.

Eğitimde iyi örnek olan uygulama/materyal, farklı hedef kitleler nezdinde üniversite öncesi eğitim kademelerinde doğrudan çocukları veya çocuklara dokunan eğitim ekosisteminin paydaşlarını (çocuk, öğretmen, okul yöneticileri ve çalışanları, veli, sivil toplum, özel sektör) hedef alarak gelişme sağlamalıdır.

Bu bağlamda okulumuz da eğitim ile ilgili iyi örnekleri bu sayfada aşağıda ki etkinlik bağlantılarına tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Kermes Etkinliği

Akıl Oyunları ve Drama Etkinliği